Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z widokiem
#1
Witam.
Jakiś czas temu ćwiczyłem w T-FLEX, wszystko było ok. Potem odinstalowałem program. Po ponownym zainstalowaniu nie widzę linii konstrukcyjnych, które rysuję. Widzę tylko jak mrugną gdy przejadę kursorem nad nimi. Gdy np. zrobię wyciągnięcie to już widzę model.
Jak naprawić widok linii konstrukcyjnych? Proszę o pomoc.
Odpowiedz
#2
Proszę spróbować następujących ustawień. Z górnego paska menu: Dostosuj → Opcje → zakładka 3D → [OpenGL] → [Tryb bezpieczny]. Następnie zamknąć i ponownie uruchomić program.
Odpowiedz
#3
Witam ponownie.

Problem udało się rozwiązać jednak zamiast #7 musiałem wybrać #6 mający wartość "TAK" w polu "Podwójny Bufor" i "Przyśpieszony". Na #7 mam w tych polach wartość "NIE" co powodowało dziwne kolorowanie płaszczyzn pracy i zawieszenie programu.

Dziękuję i pozdrawiam.
Odpowiedz
#4
Instrukcja jaka została zamieszczona - nie mówi o tym, żeby wybrać pozycję #7 ale przycisk [Tryb bezpieczny] - system powinien wtedy sam dobrać odpowiednie ustawienia. Ilość trybów i numer jest zależny od konfiguracji komputera.

Tryb, który eliminuje najczęstsze problemy z wyświetlaniem powinien być ustawiony na: #?; Tak; Nie.
Odpowiedz
#5
Witam,

mam pytanko czy używacie manipulatorów 3D i jak się zachowuje model po przełączeniu na widok "RZUTOWANIE PERSPEKTYWY", bo u mnie wtedy zaczyna gwałtownie przybliżać model i nie daje się w ogóle pracować [Obrazek: huh.gif] może ktoś sobie z tym problemem już poradził?
Odpowiedz
#6
Sprawdzałem na modelu 3D Connexion SpacePilot i nie zauważyłem żadnego problemu podczas pracy na widoku perspektywy. Proszę spróbować zaktualizować sterowniki lub sprawdzić ustawienia manipulatora.
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości